Peugeot - 208 - Wit - Benzinemotor - 2012

Peugeot 208,

Met dit model is heeft fabrikant Peugeot het over een andere boeg gegooid. Als stadsauto is zijn compacte maar sportieve verschijning een absolute plus. Oók van binnen is de auto sportiever dan menig ander bolide uit dezelfde klasse.

Dat is echter zeker nog niet alles. De 208 is namelijk ook ontzettend zuinig in zijn verbruik. Met slechts 4.3 liter benzine per 100 gereden kilometers is deze Peugeot erg goed voor de portemonnee. Over goed voor de portemonnee gesproken, de witte bolide heeft ook nog eens een ontzettend lage wegenbelasting (74 euro per kwartaal in de provincie Noord-Holland).

De gebruikskosten liggen dus bijzonder laag voor zo’n fijne auto, die aan de buitenkant af is gewerkt met het nodige chroom.

Autozine beoordeelt de auto dan ook zeer positief met:

  • Snel en toch zuinig
  • Subliem weggedrag en nog betere besturing
  • Beschaafd uiterlijk